Winter

De winter lijkt nog ver weg met herfstachtig weer nu maar toch is het bijna officieel winter. Veel mensen zijn grieperig en verkouden deze dagen. Het is belangrijk om voldoende rust te nemen en ervoor te zorgen dat voeten, rug en hals warm blijven. 

De winter is de periode dat de levenskracht in de natuur en dus in de mens, het meest naar binnen gericht is en alles tot rust komt. De aarde maakt zich klaar om in het voorjaar weer planten te kunnen laten groeien en heeft het winter seizoen nodig om zich hierop voor te bereiden. Het element van de winter is water en de organen die daarbij horen zijn de blaas en de nieren. De blaas en de nieren zijn gevoelig voor kou en moeten warm worden gehouden om het immuunsysteem optimaal te laten functioneren.

De nieren zijn de opslag van je aangeboren energie. Wanneer blaas en nieren uit balans zijn liggen uitputting, depressie, lage rugpijn en zelfs burn-out op de loer. De emotie die bij blaas en nieren hoort is angst. Wanneer dit element uit balans is kan dat zich uiten in angst om nieuwe dingen te ondernemen maar ook allerlei andere angsten.

Met acupunctuur werken we nu extra aan het immuunsysteem en aan de energie van blaas en nieren om sterk te blijven in de winter en met hernieuwde kracht te kunnen groeien in het voorjaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *