Over mij

Na jarenlang gewerkt te hebben als intercedent, personeelsadviseur en loopbaanadviseur kwam ik in 2003 voor het eerst in aanraking met de acupunctuur bij Ton van der Molen (Mr. Ac.) in Nijmegen. Ik was gefascineerd door de techniek van de acupunctuur en de werking ervan. Ik besloot dan ook al snel om te starten met de opleiding Tsi Mo, klassieke acupunctuur in Nijmegen. Wat mij met name aansprak in de opleiding is dat Ton van der Molen een vorm van acupunctuur heeft ontwikkeld die het mogelijk maakt om met maar heel weinig naalden en vaak slechts met een enkele naald, het energiesysteem weer in balans te brengen. De energie gaat weer stromen, blokkades en verstoringen worden vrijgemaakt en het zelf genezend vermogen wordt op alle niveaus geactiveerd. Hierdoor is het een behandeling die minimaal belastend is met een maximaal resultaat.

Het uitgangspunt van de klassieke acupunctuur is de aandacht voor het opsporen van de oorzaak van de ziekte, in plaats van het behandelen of onderdrukken van symptomen.  Hierdoor is het mogelijk met maar heel weinig naalden het energiesysteem weer in balans te brengen waardoor de klachten verdwijnen.

Met acupunctuur kunnen veel klachten met succes behandeld worden. Ook voor kinderen is acupunctuur is  heel geschikt. Ik werk met een absoluut pijnloze methode.

De WHO (World Health Organiation) heeft inmiddels ruim 90 aandoeningen beschreven die succesvol met acupunctuur te behandelen zijn.

IK HEB GOEDE RESULTATEN BIJ DE BEHANDELING VAN

 • Allergieën als hooikoorts, astma en jeuk
 • Bij kinderen: eczeem, hooikoorts en bedplassen
 • Gewrichten: slijmbeursontsteking, pijn en stijfheid van spieren, pezen en gewrichten
 • Luchtwegen: kortademigheid, astma, bronchitis, hyperventilatie
 • Stress en problemen als: slaapstoornissen, angsten, depressie, vergeetachtigheid, burn-out
 • Spijsvertering: zuurbranden, galproblemen, diarree, constipatie, prikkelbare darm syndroom
 • Vrouwenkwalen: PMS, onvruchtbaarheid, menopauze, klachten tijdens zwangerschap en na de bevalling.

8 gedachten over “Over mij

 1. Patricia van der Ende schreef:

  Van mijn schildklier probleemaf door acupunctuur. Ik voel me veel energieker en mijn schildklier functioneert weer goed. Erg tevreden!
  Bedankt.

 2. Kyra schreef:

  Monique is heel lief en gezellig en ik voel me dan ook altijd helemaal op mijn gemak tijdens de behandelingen. Ze neemt de tijd om naar je te luisteren en mee te denken. Of mijn eigen klachten uiteindelijk door acupunctuur afgenomen zijn is niet helemaal zeker, maar ik ben in ieder geval blij dat ik bij Monique in behandeling ben gegaan. Als je voor alternatieve geneeswijzen openstaat, kan ik je deze praktijk zeker aanbevelen.

 3. Cynthia schreef:

  Ik ben bij Monique onder behandeling geweest voor mijn stijgende bloeddruk tijdens mijn 2e zwangerschap. Bij mijn 1e zwangerschap zorgde de hoge bloeddruk voor een medische indicatie en dat wilde ik proberen te voorkomen. Vanaf de 1e behandeling bij Monique is mijn bloeddruk stabiel gebleven (na 4 weken stijgende lijn). Ik ben elke week langs geweest en heb mijn bloeddruk laag kunnen houden. Ook heeft ze geholpen met vermoeidheidsklachten en is mijn baby vanuit een stuitligging goedgedraaid (met moxa). Elke week ben ik met veel plezier naar haar gegaan. Monique is deskundig maar ook een hele warme, vriendelijke en enthousiaste vrouw waar je je snel op je gemak voelt (ondanks de naalden!) Het resultaat bij mij was een supervlotte bevalling zonder pijnbestrijding met mijn eigen verloskundige en een gezonde dochter! Ik kan iedereen Monique aanraden als acupuncturist en hoop dat ze in de toekomst nog veel mensen kan helpen.

 4. Marlies de Jong schreef:

  Ik ben bij Monique onder behandeling geweest voor mijn hooikoortsklachten, ondanks dat ik wat later in het seizoen begon aan de behandeling is het heel doeltreffend geweest. Niet tot nauwelijks niezen, geen rode ogen en benauwdheid. Ik heb de hele periode van bloeiende bomen geen medicatie hoeven te gebruiken. Naast dat ze me behandelende voor de hooikoorts klachten was Monique ook een fijne gesprekspartner met oprechte aandacht en intresse.

  Door mij als erg prettig ervaren!

 5. Laura schreef:

  Ik ben erg tevreden met de gevolgde behandelingen bij Monique! Ik had van alles al geprobeerd om van een (voor)holteontsteking af te komen. Na elke behandeling voelde ik dat de holtes open gingen staan en na een paar behandelingen was ik klachtenvrij.

 6. Yvonne schreef:

  Bij Monique terechtgekomen ivm allergieklachten! Na een aantal behandelingen ging het stukken beter! Het contact was erg fijn.

 7. Rose Toorop schreef:

  Testimonial for Monique
  Hoe ervaar ik acupunctuur? Na een behandeling voel ik als of ik een APK heb gehad voor de geest zowel als voor mijn lichaam. Ik had besloten acupunctuur behandeling te laten doen omdat ik meer last had van angstig gevoelens door de overgang. Ik wist uit ervaring in het verleden (als een tiener) dat acupunctuur mij hielp om mijn hoofd rustiger te maken en dat was weer het geval -maar deze keer heb ik tot mijn verassing ontdekt dat het ook bijdroeg aan het herstel na mijn borst kanker, andere verschijnsels van de overgang (zoals hormoon schommelen, emotioneel zijn en prikkelbaarheid) EN mijn energie niveau. Na een behandeling voel ik mij helder in mijn hoofd, meer gemotiveerd in het algemeen en zelfs verhoogd creativiteit (met les ideeën etc). Dus ik kan het wel aanraden -geld waard -Monique doet magie met haar naalden!

 8. Tessa schreef:

  Als kind zelf onder behandeling geweest bij Ton vd Molen in Nijmegen. Via hem vervolgens bij Monique terecht gekomen met positieve resultaten! Inmiddels zelf kinderen en met verschillende dingen lopen tobben. In korte tijd merkbaar resultaat bij ze. Naast het feit dat ze graag gaan is er meer rust en balans merkbaar bij ze. Slapen gaat over het algemeen al beter, vrolijkere kinderen, concentreren gaat beter…..we houden dit nog even vol zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *