Het is zomer!

De tijd van het jaar waarin de natuur in volle bloei staat, de tijd van warmte en van overvloed. Elk element vertegenwoordigt een bepaalde kwaliteit of hoedanigheid van de natuur en dus van de mens. De zomer is de tijd van plezier en warmte.

De zomer hoort bij het element vuur en de organen die daarbij horen zijn onder andere het hart en de dunne darm. Het hart zorgt voor het pompen van bloed door ons lichaam en voor het functioneren van het vaatstelsel. De dunne darm zorgt ervoor dat alle bruikbare voedingsstoffen uit de voeding wordt gehaald, het onderscheiden van zuiver en niet zuiver. Op geestelijk niveau staat het element vuur voor vreugde, het vermogen om relaties met anderen aan te gaan en te bepalen wat goed voor ons is en wat niet.

Wanneer het element vuur uit balans is kan dit klachten geven als slapeloosheid, spraakproblemen, stijfheid in schouders en nek, oorsuizingen, veel zweten, negatief zijn, weinig plezier hebben in het leven en zelfs ernstige depressie.

Wil jij met plezier en passie van de zomer kunnen genieten??
Met acupunctuur breng ik de elementen weer in balans waardoor je lichaam sterker wordt en zowel fysieke als mentale klachten aangepakt worden.

Meer weten? Bel of mail voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *