FAQ

Doet het pijn?

De prikjes van de dunne naalden zijn meestal nauwelijks voelbaar. Soms voelen de mensen niet eens dat ze er zitten.

Wanneer naar een acupuncturist?

Onder andere hoofdpijn, allergieën, long-, darm- en huidklachten. Daarnaast wordt acupunctuur ook vaak geraadpleegd bij overgangsklachten, vermoeidheid, adhd, slaapstoornissen, oorsuizing, (rook-) verslavingen en psychische problemen. Daarnaast komen er ook patiënten met onvruchtbaarheid of zwangerschapsproblemen.

Wordt het vergoed?

De meeste zorgverzekeraars en ziekenfondsen vergoeden de acupunctuurconsulten of een deel daarvan. Een verwijsbriefje van de huisarts is meestal niet nodig. Omdat ik geaccrediteerd ben bij de FAGT en de RBCZ, worden, indien u aanvullend verzekerd bent, de kosten vaak geheel of gedeeltelijk vergoed.

Hoe lang duurt een consult?

Een beginconsult duurt ongeveer een uur en een vervolgconsult 45 minuten.

Zijn de naalden steriel?

Er wordt altijd gewerkt met nieuwe steriele (wegwerp-) naalden.

Moet je er in geloven?

Nee, hoeft niet. Echter een vertrouwen in een arts, therapeut of behandelaar stimuleert het genezingsproces altijd. Dit wordt het placebo-effect genoemd, dat bij elke geneeswijze een grote rol speelt.

Hoe weet je of je bij een goede acupuncturist bent?

Let erop dat een acupuncturist is aangesloten bij een beroepsvereniging die kwaliteitseisen aan haar leden stelt. Ik ben aangesloten bij de FAGT en de RBCZ. Beide organisaties staan borg voor een goede kwaliteit van de bij hen aangesloten leden. Zo eisen zij van hun therapeuten handhaving van kwaliteit door het verplicht stellen van bijscholingen en geregelde visitatie door kwaliteitscontroleurs van de praktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *